Miody » Kremowane|Produkty pszczele
Miód z czarną porzeczką kremowany
Składniki: miód rzepakowy kremowany 97%, czarna porzeczka liofilizowana 3%.
Delikatny smak miodu rzepakowego, połączony z lekko kwaśną porzeczką, daje niebagatelny smak i sprawia, że przypominamy sobie ciepłe lato i dojrzewające w słońcu owoce. Zawarte w miodzie ziarna porzeczki, jeszcze bardziej zwiększają doznania smaku.
Kremowanie miodu odbywa się na zimno. Jest to proces wyłącznie mechaniczny i nie zmienia właściwości zdrowotnych i odżywczych produktu. Więcej o kremowaniu tutaj.
Miód rzepakowy wyróżnia się dużą zawartością glukozy, przez co stosowany jest w chorobach serca, głównie naczyń wieńcowych i układu krążenia. Stabilizuje ciśnienie krwi i przyczynia się do zahamowania procesu miażdżycowego. Zaleca się go również w schorzeniach nerek i układu moczowego.
Czarna porzeczka jest bogatym źródłem witaminy C, przez co zwiększa zdolność organizmu do wchłaniania żelaza. Owoc ten skutecznie obniża ciśnienie krwi oraz ma właściwości przeciwutleniające.
Odcień produktu na zdjęciu może różnić się od wyglądu rzeczywistego. W rzeczywistości odcień zazwyczaj jest ciemniejszy.
Pyłek kwiatowy
Są to męskie komórki rozrodcze wydzielane przez kwiaty w dużych ilościach, a następnie zbierane przez pszczoły w postaci obnóży. Stosowany w alergiach, niedokrwistości, chorobach układu pokarmowego, miażdżycy, gruźlicy i innych
Pierzga
Jest to pyłek kwiatowy w postaci obnóży, złożony przez pszczołę do komórki plastra, który zostaje wymieszany z wydzieliną gruczołów. Stosowana w niedokrwistości, chorobach jelitowych oraz układu nerwowego, braku łaknienia i innych.
Propolis
Inaczej kit pszczeli, to balsamiczno-żywiczna substancja powstała z wydzielin pączków drzew. Stosowany w chorobach jamy ustnej, uszu, nosa, gardła, zapaleniach skórnych, opryszczkach, oparzeniach i innych.