Miody » Kremowane|Produkty pszczele

miód z kakao
miód z kakao

Miód z kakao kremowany

Cena:30.00
Do koszyka

Składniki: miód rzepakowy kremowany 97%, kakao naturalne niealkalizowane 3%.

Delikatny smak miodu rzepakowego, połączony z dobrze znanym smakiem aromatycznego kakao, daje produkt z powodzeniem zastępujący popularne kremy czekoladowe. Zdrowy i wygodny do smarowania na pieczywie.

Kremowanie miodu odbywa się na zimno. Jest to proces wyłącznie mechaniczny i nie zmienia właściwości zdrowotnych i odżywczych produktu. Więcej o kremowaniu tutaj.

Miód rzepakowy wyróżnia się dużą zawartością glukozy, przez co stosowany jest w chorobach serca, głównie naczyń wieńcowych i układu krążenia. Stabilizuje ciśnienie krwi i przyczynia się do zahamowania procesu miażdżycowego. Zaleca się go również w schorzeniach nerek i układu moczowego.

Kakao niealkalizowane czyli pozyskiwane z ziaren nie poddanym obróbce termicznej, dzięki temu zachowuje wiele cennych składników i wartości odżywczych. Kakao jest bogate w żelazo, wapń, magnez i fosfor, dzięki temu pobudza, dodaje energii i bystrości umysłu.

Odcień produktu na zdjęciu może różnić się od wyglądu rzeczywistego. W rzeczywistości odcień zazwyczaj jest ciemniejszy.

Pyłek kwiatowy

Są to męskie komórki rozrodcze wydzielane przez kwiaty w dużych ilościach, a następnie zbierane przez pszczoły w postaci obnóży. Stosowany w alergiach, niedokrwistości, chorobach układu pokarmowego, miażdżycy, gruźlicy i innych

Zobacz w sklepie

Pierzga

Jest to pyłek kwiatowy w postaci obnóży, złożony przez pszczołę do komórki plastra, który zostaje wymieszany z wydzieliną gruczołów. Stosowana w niedokrwistości, chorobach jelitowych oraz układu nerwowego, braku łaknienia i innych.

Zobacz w sklepie

Propolis

Inaczej kit pszczeli, to balsamiczno-żywiczna substancja powstała z wydzielin pączków drzew. Stosowany w chorobach jamy ustnej, uszu, nosa, gardła, zapaleniach skórnych, opryszczkach, oparzeniach i innych.

Zobacz w sklepie

Powrót do góry