Miody » Kremowane|Produkty pszczele
Miód z kakao kremowany
Składniki: miód rzepakowy kremowany 97%, kakao naturalne niealkalizowane 3%.
Delikatny smak miodu rzepakowego, połączony z dobrze znanym smakiem aromatycznego kakao, daje produkt z powodzeniem zastępujący popularne kremy czekoladowe. Zdrowy i wygodny do smarowania na pieczywie.
Kremowanie miodu odbywa się na zimno. Jest to proces wyłącznie mechaniczny i nie zmienia właściwości zdrowotnych i odżywczych produktu. Więcej o kremowaniu tutaj.
Miód rzepakowy wyróżnia się dużą zawartością glukozy, przez co stosowany jest w chorobach serca, głównie naczyń wieńcowych i układu krążenia. Stabilizuje ciśnienie krwi i przyczynia się do zahamowania procesu miażdżycowego. Zaleca się go również w schorzeniach nerek i układu moczowego.
Kakao niealkalizowane czyli pozyskiwane z ziaren nie poddanym obróbce termicznej, dzięki temu zachowuje wiele cennych składników i wartości odżywczych. Kakao jest bogate w żelazo, wapń, magnez i fosfor, dzięki temu pobudza, dodaje energii i bystrości umysłu.
Odcień produktu na zdjęciu może różnić się od wyglądu rzeczywistego. W rzeczywistości odcień zazwyczaj jest ciemniejszy.
Pyłek kwiatowy
Są to męskie komórki rozrodcze wydzielane przez kwiaty w dużych ilościach, a następnie zbierane przez pszczoły w postaci obnóży. Stosowany w alergiach, niedokrwistości, chorobach układu pokarmowego, miażdżycy, gruźlicy i innych
Pierzga
Jest to pyłek kwiatowy w postaci obnóży, złożony przez pszczołę do komórki plastra, który zostaje wymieszany z wydzieliną gruczołów. Stosowana w niedokrwistości, chorobach jelitowych oraz układu nerwowego, braku łaknienia i innych.
Propolis
Inaczej kit pszczeli, to balsamiczno-żywiczna substancja powstała z wydzielin pączków drzew. Stosowany w chorobach jamy ustnej, uszu, nosa, gardła, zapaleniach skórnych, opryszczkach, oparzeniach i innych.